Chat with us, powered by LiveChat

Kablosuz şarj cihazı nasıl kullanılır

Kablosuz şarj cihazı kullanmanın en iyi özelliklerinden biri, kablo olmaması ve su ve elektrikle temas riskinin azaltılmasıdır. Kullanıcılar için kablosuz şarj ...

ıstakını gondar

Kablosuz şarj cihazı kullanmanın en iyi özelliklerinden biri, kablo olmaması ve su ve elektrikle temas riskinin azaltılmasıdır. Kablosuz şarj cihazını kullanma yöntemi de kullanıcıların zihnini rahatlattı ve telefonlarını standa veya şarj pedine koyup ani olaylardan endişe duymadan işlerine devam edebiliyorlar. Kablosuz şarj cihazı ve teknolojisini kullanmanın amacı, cihazların şarj edilmesini kolaylaştırmaktır. Ancak birçok kullanıcı hala bu şarj cihazlarını kullanmakta tereddüt ediyor ve telefonun bataryasını iyi şarj edemeyebileceklerini düşünüyor. Bu nedenle, bu yazıda kablosuz şarj cihazı kullanma yöntemini ve çalışmasını tartıştık.

 

Kablosuz şarj cihazı nasıl kullanılır

 

Kablosuz şarj cihazı kullanma uygulaması

Kablosuz şarj pedi farklı boyut ve şekillerde olup, üzerine cep telefonunuzu yerleştirerek telefonu şarj edebilirsiniz. Bu pedler her yerde kullanılıyor ve bu anlamda çok çekici. Sürüş sırasında kullanabilir veya kablosuz şarj pedini çalışma masanızın veya masanızın üzerine bırakabilir ve telefona ihtiyacınız olduğunda çıkarıp işinize bakabilirsiniz. İhtiyacın olmadığında telefonu pede koyup şarj edebilirsiniz. Kablosuz şarj cihazının kullanım hızı, hızlı şarj teknolojisi kadar hızlı olmasa da kablosuz olma özelliği ve kullanım kolaylığı, kablo ile şarj etme problemlerini yaşamamış ve daha çekici hale getirmiştir.

 

Kablosuz şarj cihazı nasıl kullanılır

Öncelikle telefonunuzun teknik özellikler listesine bakarak telefonunuzun Qi şarjı desteklediğinden emin olun. Bu özelliği desteklemeyen telefonlar için telefonun arka panelini değiştirerek bu işlevi eklemek mümkün ancak bunu yapmak çok maliyetli.

Qi şarj özelliğine sahip telefonların kablosuz şarj cihazı kullanırken kablolu şarj cihazına ihtiyaç duymadığı doğrudur ancak bunun için telefonun yerleştirildiği kablosuz şarj cihazının bir güç kaynağına bağlı olması gerekir. Bu nedenle, bu şarj cihazı, şarj cihazını bir güç kaynağına veya elektriğe bağlayabileceğiniz bir mikro USB kablosuna sahiptir. Mikro USB kablosunu bilgisayar bağlantı noktasına bağlamak da mümkündür.

Şarj yeriniz sabit değilse kablosuz şarj cihazı yerine powerbank kullanabilirsiniz. Şarj cihazı güç kaynağına bağlandığında LED'i yeşile döner. Kablosuz şarj cihazını kullanma yöntemi, telefonunuzu şarj pedine yerleştirmeniz ve o anda titreşimini hissetmenizdir. Ardından şarj cihazının led ışığı maviye döner ve cihaz şarj olmaya başlar. Şarj ettikten sonra telefonu pedden çıkardığınızdan emin olun.

 

Kablosuz şarj cihazları nasıl çalışır?

Kablosuz şarj cihazları elektromanyetik alanlar ve kuvvetler kullanarak çalışır. Bu şarj cihazları aslında elektromanyetik indüksiyon kullanarak, bu sistemle uyumlu cihazlar için güç kablosu olmadan enerji depolama olanağı sağlayan bir enerji aktarım sistemi oluşturur. Genel olarak cep telefonlarında endüktif veya radyasyonsuz elektromanyetik şarj, ince bir yüzeyden iletilen kablosuz şarj ve elektrik enerjisini uzak mesafeden iletme özelliğine sahip radyo kablosuz şarj kullanan üç tip kablosuz şarj teknolojisi kullanılmaktadır.

Endüktif şarjın kullanıldığı kablosuz şarjda ve ince bir yüzeyden iletilen kablosuz şarjda çalışma yöntemi aynıdır. Bu şekilde, elektrik akımını indüklemek için kullanılabilecek bir manyetik alan oluşturmak için bir veya daha fazla alıcı antende bir manyetik döngü anteni kullanılır. Manyetik halka anten, kablosuz şarj cihazının içindeki bobin anlamına gelir. Daha sonra kablosuz şarj cihazına güç bağlandığında cihazın tellerinde manyetik alan oluşur ve şarj cihazının içindeki bobine aktarılır. Bu enerji alanını kablosuz şarj cihazına aktarıp elektrik alanına dönüştürdükten sonra şarj pedine yerleştirilen cihaz şarj edilir. Endüklenen manyetik alanın kapasitesi ne kadar yüksek olursa, kablosuz şarj cihazının verimliliği o kadar yüksek olur ve cihaz daha uzak mesafelerden şarj edilebilir.

Yorumlar