Chat with us, powered by LiveChat

TV'de çeşitli işletim sistemlerinin tanıtımı

Roku, TV'deki işletim sistemi türleri biridir. Cihazınız bu işletim sistemini destekliyorsa, platformların farklı bölümleri arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz...

ıstakını gondar

Bu yazımızda, TV'deki işletim sistemi türlerini tanıtmayı amaçlıyoruz. Bugün piyasaya sürülen TV'lerin çoğu akıllı ve birçok özelliğe sahip. Örneğin, bu cihazların kendine özgü işletim sistemi ile cep telefonu, bilgisayar vb. cihazlara kolayca bağlanabilir veya web'de gezinmek için kullanabilirsiniz.

 

TV'de çeşitli işletim sistemlerinin tanıtımı

 

TV'de çeşitli işletim sistemlerinin tanıtımı

1- roku işletim sistemi

Roku, TV'deki en iyi işletim sistemi türlerinden biridir. Cihazınız bu işletim sistemini destekliyorsa, Apple, Google vb. platformların farklı bölümleri arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. YouTube'u bile kullanabilirsiniz.

Roku'nun benzersiz özelliklerinden biri, Evrensel aramayı kullanabilmenizdir. Bu durumda, filmleri, fotoğrafları ve beğendiğiniz her şeyi arayabilirsiniz. Roku işletim sisteminin bir başka ilginç özelliği de Roku TV Özel Dinleme desteğidir. Bu, en sevdiğiniz müziği kulaklıkla veya eller serbest olarak kolayca dinleyebileceğiniz anlamına gelir.

 

2- Android işletim sistemi

TV'deki en yaygın işletim sistemi türlerinden biri Android TV'dir. Snowa, Vision gibi İran fabrikalarında üretilen televizyonların yanı sıra Panasonic, Toshiba, Sony gibi yabancı markaların televizyonlarında bu tip işletim sistemi bulunmaktadır.

Genellikle Android cihazlarda kullanılan yazılımların çoğu Android TV'de de kullanılabilir. Android TV işletim sistemi, Google Asistan'ı kolayca destekler. Bu televizyon grubunda sorularınızı Google Asistan'a sorabilirsiniz, bu sanal asistan size gerekli cevapları verecektir. Google Asistan yardımıyla bile elektrik prizleri, akıllı ışıklar vb. akıllı cihazları kontrol edebileceksiniz.

Android TV'nin bir diğer özelliği de Chromecast desteği. Bu özellik sayesinde en sevdiğiniz müzik, video ve fotoğrafları TV'de görüntüleyebilirsiniz. Dilerseniz App Store'dan Android oyunlar gibi Android uyumlu yazılımları indirip kurma imkanına sahipsiniz.

 

3- Samsung tizen işletim sistemi

Tizen şu anda Samsung TV'lerdeki en iyi işletim sistemlerinden biri olarak biliniyor. Tizen için YouTube gibi sosyal ağlarda ve Apple TV gibi servislerde video yayınlama imkanı sağlayan bir dizi özel uygulama tasarlanmıştır. Bazı kullanıcılar Tizen'in birkaç özelliği olduğunu ve diğer TV işletim sistemleri kadar kullanışlı olmadığını düşünüyor.

 

 

4- Amazon’un fire tv edition işletim sistemi

Fire TV, kullanıcılara Amazon Alexa'ya erişim sağladı. Bunu kullanarak akıllı ev ekipmanlarınızı kolayca kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, bu sesli asistan size hava durumu bilgisi sağlar.

Fire TV sürümü için sıralanabilecek dezavantajlardan biri, birçok uygulamayla uyumsuzluktur. Genellikle Google Play Store yazılımı bu işletim sistemiyle uyumlu değildir, bu nedenle yalnızca Amazon App Store programlarını kullanabilirsiniz.

 

5- LG Web OS işletim sistemi

WebOS, kullanımı kolay arayüzü nedeniyle TV'lerde en popüler işletim sistemlerinden biri olarak bilinir. Bu işletim sistemi, çeşitli uygulamalara erişim sağlayan LG markası için özel olarak tasarlanmıştır.

Web OS'nin ilginç özelliklerinden biri, uzaktan kumandasından yararlanabilmenizdir. Aslında uzaktan kumandanın ayarlarını tıpkı bir fare gibi çalışacak şekilde yaparsınız, TV'nin farklı yerlerinde gezinir ve işinizi yaparsınız.

 

6- Hisense vidaa işletim sistemi

Bu işletim sistemi ile çalışmak oldukça kolaydır ve üzerine çeşitli Android yazılımlarını kolaylıkla yükleyebilirsiniz. Hisense, kullanıcıların farklı internet ağlarına erişmesini mümkün kılmıştır. Bu popüler işletim sistemini kullanarak hava durumu hakkında da bilgi edinebilirsiniz. YouTube, Netflix kullanma, film izleme, web'de gezinme ve sayfaları paylaşma yeteneği, Hisense'nin vidaa işletim sisteminin istenen özelliklerinden biridir.

Yorumlar