Chat with us, powered by LiveChat

TV sıfırlaması

TV'yi sıfırlama sorununu çözmek için TV'yi tamirciye götürmeden önce evde birkaç test yaparak bu sorunun nedenini öğrenebilirsiniz.

ıstakını gondar

Favori TV şovunuzu veya favori takımınızın spor maçını izlerken olabilecek en can sıkıcı şeylerden biri TV'yi sıfırlamaktır. Ve piyasadaki artan TV fiyatları göz önüne alındığında, TV'yi kapatıp açmak bir başarısızlık işaretiyse, yeni bir TV satın alma maliyetine maruz kalabileceğinizden endişe duyacaksınız. Ancak endişelenmenize gerek kalmadan, TV sıfırlama sorununun nedenini araştırmalı ve ardından düzeltmeye çalışmalısınız.

 

TV sıfırlama sorunu

TV'nizi sıfırlama sorununu çözmek için TV'nizi bir tamirciye götürmeye çalışmadan önce, bu sorunun nedenini bulmak için evde bazı testler yapabilirsiniz. Öncelikle güç dalgalanmalarını ve TV'nize bağlı cihazları kontrol etmeniz gerekir. Bazen hatalı bir HDMI kablosu veya viral bir USB flash sürücü bağlamak TV'nizin açılıp kapanmasına neden olabilir. Veya elektrik prizinize ve TV'nize voltaj koruyucu kullanmadınız ve güç dalgalanması kapanmasına neden olacaktır. Bunların hiçbiri TV'nizin sıfırlanmasına neden olmazsa, onu bir tamirhaneye götürmelisiniz.

 

TV'yi sıfırlamanın nedenleri

Aşağıda, TV'nizi sıfırlamanıza neden olabilecek nedenleri inceleyeceğiz.

 

1- Elektrik kablosu arızası, voltaj koruyucu veya priz

Her şeyden önce, TV'nizin güç kablosunun iyi durumda olduğundan emin olun. Fiş sağlamsa TV'nizin resetlenmesinin nedeni kullandığınız voltaj koruyucuda bir arıza olabilir. Ya da kullandığınız elektrik prizi arızalı ve TV'ye gerekli voltajı sağlayamıyor olabilir.

 

2- TV ana kart arızası

Anakart, CPU, çıkış/giriş portları vb. dahil tüm bileşenlerin bağlı olduğu ve ihtiyaç duydukları gücü aldığı TV'nizin atan kalbidir. TV'yi sıfırlamanın ana nedenlerinden biri ana kart arızası olabilir. Binanızdaki elektrik dalgalanmalarından dolayı ana kart kırılabilir. Güç dalgalanmalarını önlemek için TV'nizin önüne voltaj koruyucu kullanabilirsiniz. Smart TV virüsü de anakart arızasının başka bir nedenidir. Viral bir sabit sürücü veya flash sürücü bağlamak TV'nizin ana kartına zarar verebilir.

 

3- Güç kartı kartı arızası

TV'yi sıfırlamanın başka bir nedeni de kırık bir güç kartı olabilir. Güç kartı, TV'nin tüm parçalarını ana karttan alıp onlara aktarma görevine sahiptir. Bu nedenle güç kartı hasar görürse TV bileşenlerine giden güç kaynağı kesintiye uğrar ve bunun sonucunda TV açılıp kapanabilir. Elektrik panosunun arızalanmasının ana nedenlerinden biri, bu sorun değiştirilerek giderilecek olan aşınması ve yıpranması olabilir.

 

4- Bozuk bir HDMI kablosu kullanması

Çevre birimlerini TV'nize bağlamak için kaliteli bir orijinal HDMI kablosu kullandığınızdan emin olun. Arızalı ve sahte kabloların kullanılması cihazınızın ana kartında sorunlara neden olabilir ve bir süre sonra TV'nin aniden sıfırlanmasına neden olur.

 

5- TV bekleme devresi arızası

Bekleme devresi, TV kapalıyken MCU'ya ve diğer bileşenlere güç sağlayan bir devredir. Bu devre SMPS kartında bulunur ve küçük bir anahtarlama transformatörü tarafından algılanır. Bu devrenin akımı kesilirse, TV'yi sıfırlamada sorun yaşarsınız.

 

TV’nin kapanıp açılmasının çözümü

Ayrıca TV'yi sıfırlamada sorun yaşıyorsanız ve evde yapılabilecek çözümlerin hiçbiri işe yaramıyorsa, yetkili bir tamirhaneye gitmelisiniz. TV'nin hassas dahili bileşenleri nedeniyle yeterli bilgi ve doğru araçlara sahip değilseniz, TV'yi kendiniz açmamanızı ve parçaları kendiniz kontrol etmenizi öneririz. Yetkili tamirhanelerdeki tamirciler, TV'nizi kontrol ederek ve çözmek için bilgilerini kullanarak sorunu giderecektir.

Jetonar'da TV'yi açıp kapatma sorununu çözmeniz yeterli, yapmanız gereken tek şey siteye kaydolmak veya Jetonar uzmanını aramak, TV onarım uzmanı istediğiniz yere gönderilecek!

Yorumlar

onarım ön istek formu