Chat with us, powered by LiveChat

Cep telefonun kitlenme sebebi nedir?

Telefonunuzu veya tabletinizi kilitlenmek, sistemde bir yazılım hatası oluştuğu ve donanımla uyumluluğunun kaybolduğu anlamına gelir. Cep telefonun ...

ıstakını gondar

Telefonla ilgili bir sorununuz varsa ve çözüm arıyorsanız Jetonar yanınızda. Bu yazımızda cep telefonun kitlenme ve donma nedenlerini inceleyeceğiz ve bu sorunu çözmek için hangi adımları atmanız gerektiğini size öğreteceğiz. Neyse ki, akıllı telefonlar yazılım nedenleriyle daha fazla denetleniyor ve donanım sorunları nadiren ele alınıyor. Genellikle telefonu kitlenme sorunu birkaç basit yazılım çözümü ile çözülebilir. Ancak aşağıda belirttiğimiz çözümleri uygularsanız ve sorunu çözmeyi başaramazsanız, size özel onarım hizmetleri sunmak için Jetonar cep telefon onarım ekibi yanınızda.

 

Cep telefonun kitlenme sebebi nedir

 

Cep telefonun kitlenme nedenleri

Telefon veya tabletin donması, sistemde bir yazılım sorunu oluştuğu ve donanım ile koordinasyonunun kaybolduğu anlamına gelir. Cep telefon donmalar bazen bir virüsten kaynaklanır. Bazı virüsler, işletim sistemleri ve uygulamalar üzerinde gerçekleştirdikleri kötü amaçlı eylemlerle telefonun askıda kalmasına neden olur. Telefon yalnızca belirli bir uygulamayı çalıştırırken kilitleniyorsa, o uygulamayı tanımlamanız ve silmeniz gerekir. Zayıf kullanıcı arayüzü, birkaç ağır yazılımın aynı anda yüklenmesi ve yürütülmesi, gereksiz programların varlığı, düşük RAM kapasitesi, yazılım güncellemelerinin olmaması, eski donanım, işletim sistemi güncellemelerinin olmaması vb. diğer faktörler de gerilemeye neden olur.

 

Telefon kitlenme sorunu onarmak için çözümler

Telefonu yeniden başlatın

Cep telefonun kitlenme sorununu çözmenin ilk yolu, onu sıfırlamaktır. Akıllı telefonlar farklı şekillerde yeniden başlatılır. Çoğu modelde aynı anda bir veya daha fazla düğmeyi basılı tutmanız gerekir. Telefon yeniden başlatıldıktan sonra hala kilitleniyorsa, aşağıdaki yöntemleri deneyin.

 

Programları silin ve belleği hafifletin

Belleği temizlemek ve programları silmek, telefonun askıda kalma sorununu çözmede çok yardımcı olacaktır. Elbette bu, tüm telefon uygulamalarınızı silmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Ancak kullanmadığınız uygulamalar yalnızca telefon hafızasında yer kaplar. Sonuç olarak, sabit disk alanı dolu olabilir ve çeşitli uygulamalar işlenirken telefon kilitlenebilir veya donabilir.

 

Önbelleği Temizle

Önbelleği temizleyerek de kitlenme sorunu çözebilirsiniz. Bu yöntem Android'de çalıştırılabilir; Çünkü farklı uygulama ve programların önbelleği vardır. Telefon ayarlarına girin ve Depolama bölümünü açın. Önbelleğe Alınmış Veriler seçeneğini seçin ve telefondaki tüm istenmeyen önbellekleri temizlemek için Tamam'ı tıklayın.

 

Virüslerin silinmesi

Bazı virüslerin cep telefonlarının donmasına neden olduğunu söylemiştik. Bu durumda hızlı bir virüs taraması sorunu çözebilir. Elbette bunun için güvenilir ve güçlü bir antivirüs kullandığınızdan emin olun. Jetonar web sitesi veya uygulamasındaki sorularınız bölümünden gerekli ipuçlarını almak için mobil onarım uzmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

 

İşletim sistemlerini ve uygulamaları güncellemesi

Çoğu durumda, sadece uygulamaları ve işletim sistemini güncellemek, telefonun donma sorunu çözülür. Bunun için çeşitli işletim sistemlerini ve yazılımları en son sürüme güncellemek yeterlidir.

 

Telefonun fabrika ayarlarına sıfırlanması

Telefonunuzun kilitlenmesi, bahsettiğimiz yöntemlerden herhangi biri ile çalışmıyorsa, son çare olarak fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyin. Telefonu fabrika ayarlarına döndürmek birçok yazılım sorununu çözecektir. Elbette bunu yapmadan önce verilerinizi yedeklemelisiniz; Çünkü fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra her şey (verilerden ayarlara kadar) silinir ve varsayılan durumuna döndürülür.

Bu makale size yardımcı oldu mu? Bu yazıda önerilen çözümlerle sorununuz çözülmediyse aşağıdaki bölümden sorularınızı sorabilir veya siteye üye olarak Jetonar online danışmanı ile görüşebilirsiniz.

Yorumlar